Coöperatie Energie de Liemers

logo edl png

Projecten

Op dit moment werkt Energie de Liemers samen met IX Zon aan de ontwikkeling van Zonnepark Zonnig Duiven.

Zonnepark Zonnig Duiven

Energie de Liemers en projectontwikkelaar IX Zon werken sinds 2021 samen in het project Zonnig Duiven. Projectontwikkelaar IX Zon heeft initiatief genomen voor dit zonnepark, gelegen aan de Nieuwgraafsestraat in Duiven. Het initiatief betreft de ontwikkeling van een grondgebonden zonnepark met een totaal oppervlakte van ca. 25 ha, vermogen 31 MWp, ruim 54.000 panelen.

Energie de Liemers heeft samen met REIJE begin dit jaar aangegeven medeaandeelhouder te willen 
worden van Zonnepark Zonnig Duiven voor 50% van de aandelen gedurende de huidige ontwikkeling van het zonnepark in plaats van pas na de bouw (zoals in eerste instantie de bedoeling was). Hiervoor hebben Energie de Liemers en REIJE verschillende redenen: we willen mee kunnen beslissen over de ontwikkeling project en een betere positie om leden straks ook een goede financiële deelname te kunnen bieden. De Algemene Ledenvergadering van REIJE heeft hierover op 5 april positief besloten.

Voor de aankoop van 50% van de aandelen en de verdere ontwikkelingskosten, hebben Energie de 
Liemers en REIJE een financieringsplan gemaakt. REIJE stelt uit eigen middelen (uit eerdere projecten) geld beschikbaar. Ook vraagt Energie de Liemers een lening aan bij de provincie Gelderland. Daarnaast kunnen inwoners en bedrijven binnenkort (juni of september) mee investeren in de ontwikkelingsfase van Zonnepark Zonnig Duiven.

IX Zon en Energie de Liemers organiseren op maandag 22 mei om 20.00u een informatieavond bij De 
Stek in Duiven, aanmelden kan via info@energiedeliemers.nl.