Het doel van Energie de Liemers is om mee te doen met duurzame energieprojecten zoals zon- en windenergie of deze op te zetten. Samen met onze leden, participanten en partners. Zo werken we nu aan Zonnepark Zonnig Duiven. Leden kunnen investeren en delen in het rendement van de projecten; zo zorgen we dat de opbrengsten in de regio blijven. Ook zullen in de toekomst lokale projecten voor inwoners van de Liemers worden ondersteund. Denk aan initiatieven voor meer schone energie en andere maatschappelijke doelen.
Energie de Liemers is gestart als een zelfstandige coöperatie, maar is nu onderdeel van de grotere organisatie Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). De samenwerking met REIJE zorgt ervoor dat we gebruik kunnen maken van de expertise en ondersteuning van deze ervaren coöperatie. Als lid van Energie de Liemers ben je automatisch ook lid van REIJE en maak je deel uit van de speciale ledengroep Energie de Liemers. Samen werken we aan duurzame energie in de Liemers. Wout Oosterhof, inwoner van Duiven, is voorzitter van de ledengroep Energie de Liemers en secretaris van REIJE.
De ledengroep Energie de Liemers geeft invulling aan de activiteiten en projecten van REIJE in de Liemers. Leden hebben een stem op de Algemene Ledenvergadering van REIJE. De ledengroep Energie de Liemers kan voorstellen doen aan deze Algemene Ledenvergadering. Door lidmaatschapsgeld (ledenkapitaal) en financiële deelname van leden, kan Energie de Liemers lokaal duurzame projecten ontwikkelen. Met de inzet van actieve leden in werkgroepen en commissies wordt de lokale rol versterkt. Het bestuur van Rijn en IJssel Energie handelt in opdracht van de leden bij het uitzetten van een koers en het toezien op de voortgang.
Het doel is dat Energie de Liemers een steeds belangrijkere rol krijgt in de lokale en regionale energietransitie. Initiatieven als Energie de Liemers zijn onmisbaar voor het uitvoeren van het landelijke klimaatakkoord. Er zijn inmiddels dan ook al ruim 700 energiecoöperaties in Nederland om lokaal duurzame energieprojecten mogelijk te maken. Om deze energieprojecten van de grond te krijgen, willen we samenwerken met partijen als ontwikkelaars, grond- en dakeigenaren, energiebedrijven en de Liemerse gemeentes. Ook de samenwerking met de inwoners, ondernemers, natuur- en milieuorganisaties en andere lokale initiatieven is belangrijk.