Coöperatie Energie de Liemers

logo edl png

IX Zon en Energie de Liemers willen een zonnepark ontwikkelen aan de Nieuwgraafsestraat. Eind april hebben partijen een Samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de verdere ontwikkeling van Zonnepark Zonnig Duiven. Energie de Liemers wordt voor 50% aandeelhouder van het project en wil gaan zorgen voor lokale deelname aan het zonnepark.

IX Zon heeft tot nu toe de projectontwikkeling van het zonnepark Zonnig Duiven gedaan. Op dit moment is de vergunningsaanvraag in voorbereiding.

Energie de Liemers is een zelfstandige initiatiefgroep van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). Energie de Liemers heeft begin 2023 aangegeven medeaandeelhouder te willen worden van Zonnepark Zonnig Duiven voor 50% van de aandelen. De Ledenvergadering van de energiecoöperatie heeft hier positief over besloten. Wout Oosterhof (voorzitter Energie de Liemers): “We zijn heel blij deze stap te kunnen zetten. Samen met IX Zon willen we dit zonnepark tot een succes maken en zorgen dat de lokale gemeenschap kan meedoen en meedelen in de opbrengsten.”

Energie de Liemers wil ervoor zorgen dat een belangrijk deel van de opbrengsten vanuit de projecten binnen de Liemers blijft. Inwoners en bedrijven kunnen meedoen en meepraten over energie-opwek met opbrengsten voor de lokale gemeenschap. Binnenkort (juni of september) kun je ook mee investeren in de ontwikkelingsfase van Zonnepark Zonnig Duiven. Dit wordt de eerste investeringsronde. Op een later moment kun je ook nog meedoen en investeren.

Lid worden of aanmelden voor de nieuwsbrief