Coöperatie Energie de Liemers

logo edl png

Meld je nu aan als lid

Wordt lid van de coöperatie

We mikken op zo’n 400 leden die jaarlijks allemaal een kleine bijdrage leveren. Dan heb je een werkkapitaal waarmee je kunt gaan ondernemen. Naast leden zoeken we ook participanten die in projecten willen investeren. Bijvoorbeeld privépersonen of lokale ondernemers. Een deel van de opbrengsten uit projecten willen we gaan gebruiken voor lokale maatschappelijke projecten en diensten, stellen de initiatiefnemers.

Bijvoorbeeld als privépersoon of als lokale ondernemer. Een deel van de opbrengsten uit projecten gebruiken we voor lokale maatschappelijke projecten en diensten”, stellen de initiatiefnemers. Denk aan een bijdrage om een buurthuis op te knappen, of een project om jongeren te helpen.

Lid worden van de coöperatie of participeren in een project?


Word lid

6 redenen om lid te worden

1. Het maakt niet uit of je eigen dak geschikt is voor zonnepanelen

Zonnepanelen installeren op je eigen dak is natuurlijk alleen mogelijk als je een geschikt dak hebt. Daarnaast moet je de nodige investering doen in geld en tijd. Door mee te doen in een collectief project zijn die dingen niet nodig, maar draag je wel bij aan meer duurzame energie en profiteer je van het financiële voordeel. Het mag natuurlijk ook allebei!

2. Je ondersteunt de lokale economie

Naast het belastingvoordeel levert het opwekken van duurzame energie de deelnemers van het project ook geld op. Wij beslissen samen wat we met de opbrengst doen. Een gedeelte wordt geïnvesteerd in onze lokale gemeenschap: bijvoorbeeld in een opknapbeurt van de kinderboerderij of in een nieuw duurzaam energieproject.

3. Je draagt bij aan een groter aandeel duurzame energie in Nederland

Om de planeet te redden is het belangrijk dat we overgaan van vervuilende fossiele energie op schone, duurzame energie. Door mee te doen in een lokaal energieproject versterk je de beweging van actieve burgers in de energietransitie. En je draagt bij aan groter aandeel van duurzame energie in de Liemers.

4. Het maakt je onafhankelijk

Door als gemeenschap samen energie op te wekken, maak je je minder afhankelijk van grote energieleveranciers. Je neemt het heft in eigen handen en beslist zelf over de energievoorziening

5. Je bent betrokken bij de buurt

Het verbindt mensen om samen te werken aan lokale duurzame energie. Je doet het met en voor elkaar. Lokale energieprojecten zorgen dus voor meer verbondenheid in een wijk, dorp of stad. Wel zo gezellig!

6. Leerzaam voor de kinderen

De overgang naar een schone energievoorziening is een lang proces. We hebben ook onze kinderen daar hard bij nodig. Door als ouders bezig te zijn met duurzame energie, geef je je kinderen een mooi voorbeeld en maak je duurzaamheid een belangrijk thema.