Energie de Liemers ‘powered by’ Rijn en IJssel Energiecoöperatie


Energie de Liemers is een zelfstandige ledengroep van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE). Tot halverwege 2022 was Energie de Liemers een zelfstandige coöperatie. Energie De Liemers heeft haar eigen naam gehouden, organisatorisch is de coöperatie samengegaan in één organisatie als onderdeel van Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Leden van Energie de Liemers zijn lid van REIJE en de speciale ledengroep Energie de Liemers.

Coöperatie Energie De Liemers heeft een stormachtige start beleefd. In 2020 en 2021 is achter de schermen volop gewerkt aan de realisatie van de plannen en het werven van leden. Direct bij de start zijn gesprekken aangegaan met projectontwikkelaars omdat er al enkele initiatieven klaar lagen (en liggen).

De trajecten volgden elkaar in recordtempo op. Daarom bleek er behoefte aan professionele ondersteuning van de coöperatie Energie De Liemers. Het bestuur bestond/bestaat uit vrijwilligers met slechts beperkte tijd. Het motto was en is: Wanneer we het doen, doe we het goed.

Vanuit de Liemers was snel logische samenwerking met Rijn en IJssel Energie Coöperatie gezocht en gevonden. Rijn en IJssel heeft al meerdere projecten ontwikkeld en beschikt over een professionele organisatie met betaalde specialisten die ervoor zorg dragen dat het geld dat in de regio wordt verdiend ook in de regio blijft.

Energie De Liemers heeft haar eigen naam gehouden, organisatorisch is de coöperatie samengegaan in één organisatie als onderdeel van Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Wout Oosterhof is voorzitter van Energie de Liemers en secretaris van Rijn en IJssel Energie Coöperatie. Leden van Energie de Liemers zijn lid van REIJE en de speciale ledengroep Energie de Liemers.

Het doel van Energie De Liemers is en blijft dat wanneer in De Liemers zonneparken en mogelijk ook windmolens worden geplaatst, de omgeving moet meeprofiteren. We moeten zuinig zijn en blijven op ons mooie landschap. Het geld dat in De Liemers wordt verdiend met duurzame energiebronnen moet ook terug kunnen gaan naar De Liemers.

Kijk op www.energiedeliemers.nl voor meer informatie en volg Energie de Liemers op sociale media of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!